Yurt Genelinde 15 Temmuz Programı

15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği tarihi gecenin yıl dönümü olan bugünde darbeci teröristlere karşı mücadele uğrunda şehit ve gazi olan vatandaşlarımız yad ediliyor.

15.07.2020-13:32 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-12:45) Yurt Genelinde 15 Temmuz Programı

4'üncü senesine giren darbe girişiminin yıl dönümü olduğu bugün için her sene olduğu gibi yoğun bir program hazırlandı.

o 15 temmuz birlik ve demokrasi günü olarak anılan bu tarihi günde saat 12.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Anıtı'nda açıklamalarda bulundu.
o 12.14: TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 15 Temmuz Anma Töreni programında açılış konuşmasını yaptı.
o 12.05: Gazi Meclis'teki 15 Temmuz anma töreninde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşecek.
o 12.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Meclis'e intikal etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında,

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun hazır bulundu. Diğer taraftan saat 11.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Her yıl gerçekleşen 15 Temmuz birlik ve beraberlik günü etkinliklerinin bu sene Covid-19 salgınına denk gelmesi beraberinde birtakım tedbirleri de getirdi. Alınan önlemler kapsamında organize edilen etkinlikler 15 Temmuz haftası boyunca devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin destanının 4'üncü yıl dönümünde öğleden sonra şehit ailelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TARİHİ KONUŞMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 senedir olduğu gibi bu 15 Temmuz da ulusa seslenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tarihi konuşmasında önemli açıklamalar yapması öngörülüyor.

ÜLKE GENELİ VE YURT DIŞINDA 3 BİN PROGRAM
Türkiye'de 1609'u kamu kurumları, 521'i üniversiteler, 108'i de sivil toplum örgütleri olmak üzere toplam 2 bin 238 etkinlik organize edecek. Bahsi geçen etkinliklerin ülke dışında 752 olması öngörülüyor.

Bunun sonucu olarak bugünkü 15 Temmuz etkinliklerinin faaliyet toplamı 3 bini görecek. Önceki senelerde 1500 civarında olan etkinlik sayısı bu sene 2 katına çıkarıldı.

Coronavirüs nedeniyle kanlı darbenin simgesi olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde azami sayıda katılımcıyla kutlamalar yapılacak.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İÇİN ÖZEL PROGRAM
Darbenin başarısının öncülerinden olan Ömer Halisdemir'in şehit edildiği o an 02.16'da kırmızı beyaz renklerdeki balonlar havalanacak.

Demokrasi nöbetçileri, Mecliste 15 Temmuz gecesi saat 02.32'de bombalanan alana çelenk bırakacak.

Meclis'teki anma törenleri, TBMM Camisi'nde sabah namazının kılınması ve şehitler için duaların okunmasıyla bitecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal