Yunanistan'dan Meis Adası Provokasyonu

Akdeniz'de gerilim sürerken, Yunan ordusu Türkiye sınırının yakınındaki Meis Adası'na asker gönderdi!

30.08.2020-12:30 - (Son Güncelleme: 30.08.2020-12:15) Yunanistan'dan Meis Adası Provokasyonu

Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki haklarından mahrum bırakmaya çalışan Yunanistan ateşle oynuyor.

Akılalmaz hak iddialarıyla Akdeniz'de doğal gaz arama ve askeri faaliyetlerinde bulunan Yunanistan yeni bir provokasyona imza attı.

MEİS ADASI'NA ASKER ÇIKARMASI

Türkiye’nin bölgedeki çalışmalarını hazmedemeyen Yunanistan, son olarak Fransız medyası üzerinden Türkiye'ye gözdağı vermeye çalışıyor.

Fransız haber ajansının Yunan medyasına servis ettiği bir fotoğrafa göre, Doğu Akdeniz’deki Meis Adası'nda askeri hareketlilik yaşanıyor.

YUNAN BASINI SAVAŞ İSTİYOR

Yunan basınında “Atina, Türk provokasyonuna karşı her şeye hazır ve Meis’e asker gönderiyor” başlıklarıyla verilen haberlere göre tamamen silahlı askerler, Meis Adası’nda göreve çağrılmış durumda.

“Yunan Silahlı Kuvvetler, Türklerin kışkırtıcı açıklamaları müzakere masasına oturmayı reddetmeleri üzerine kırmızı alarma geçti. Olası bir savaş için bölgede ek kuvvetler görevlendirildi.” ifadeleriyle sunulan haber, Yunanistan’in ve iş birlikçi ülkelerin provokasyon çabalarını gösterdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal