Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Kendi Tezini Çürüttü!

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için ilan edilen 2. Navtex'in ardından Yunanistan alarma geçti. Yunan ordusunda izinler iptal edilirken hükümet AB’yi yardıma çağırdı. Bu gelişmelere açıklık getiren Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağa kritik değerlendirmelerde bulundu.

11.08.2020-11:01 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-12:17) Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Kendi Tezini Çürüttü!

Türkiye'nin Akdeniz'deki hamlesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Abdullah Ağar yaptığı açıklamasında; ''Şimdi açıkçası Türkiye'yi çok zorladılar, hem de By pass etmeye hatta aldatmaya arkasından vurmaya kalktılar. Türkiye en başından beri bir cümle kurdu.

Dedi ki 'burası hepimizin karası olduğu bir deniz alanı. Bu deniz alanı hakkaniyet çerçevesinde uluslararası hukuka uygun bir şekilde paylaşalım.'Ama Yunanistan çok ilginç bir şekilde geçmişte yaptıklarına benzer mahiyette şımararak, arsızlaşarak hatta ve hatta son derece ihtiraslı davranarak ve büyük hesapların içerisinde bir proxy devlet gibi davranarak Türkiye'nin geleceğini yok edecek bir takım adımlar atmaya başladı.

Şimdi Türkiye, Meis adası geriliminde diploması kapılarını açık bıraktı. Oruç Reis girecekti navtex bölgesine Almanya'nın devreye girmesi ile bir takım sözler vermesi ile 'tamam' dedi 'diplomasi kapısı açık kalsın. Biz bir süre deha bekleyelim.' şu ifadeleri kullandı.

Abdullah Ağar, açıklamalarına Milli Savunma Bakanı Akar'ı da dahil ederek şu şekilde devam etti:
''Milli Savunma Bakanı Trakya ziyaretinde son derece ılımlı mesajlar verdi Yunanistan'a. Ama Yunanistan bütün bunları görmeyerek Mısır ile bir anlaşma yaptı. Türkiye bunun üzerine yapması gerekeni yaptı. Donanmasını ortaya koyarak Sayın Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu bildirimle eş güdümlü bir zamanlama ile alana girdi.

TÜRKİYE KARARLILIĞINI ORTAYA KOYDU!
Yunanistan pek çok tehdit savurmuştu. Buralar benim egemenliğim demişti. Biz de egemenlik burada, ben hem araştırma gemimle buradayım ile buradayım hem donanmam ile buradayım hem de haklarımla buradayım. Şimdi bunu ortaya koyunca Yunanistan açıkçası şu ana kadar savurmuş olduğu tehditlerin devamından başka bir şey yapamadı.''

''İtalya ile İyon Denizi'nde yapmış olduğu anlaşma ile kendi adalarını yok saymış oldu Yunanistan. Diğer ülkeler ile yapmış olduğu anlaşmaları adalar üzerinden yapmaya kalktı. Mısır ile yapmış olduğu anlaşmada ise Meis adasını yok saymış oldu. Yani 3 farklı anlaşma modeli ortaya koydu. Kendi içerisindeki tutarsızlığı anlatmaya çalışıyorum.''

Ağar söz konusu açıklamasında; "Türkiye bunun cevabını kendi gücüyle donanmasının gücüyle vermeyecek uluslararası hukuk çerçevesinde verecek. Zaman içerisinde göreceksiniz. Çünkü böyle bir hukuk yok. Uluslararası hukukta da yok. Arkasında ağa ağabeyleri dursa da yine onlarla beraber oluşan hukuklarda da yok. Yani böylesine bir garabetin arkasına imza attı. Bunun bedelini Yunanistan hem uluslararası hukuk çerçevesinde hem hakkaniyet çerçevesinde hem de irade ve kararlılık çerçevesinde mutlaka ödeyecek. '' sözlerini kullandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal