Bakan Soylu'dan 'Cemil Bayık' Açıklaması: Öldürüldü mü?

İçişleri Bakanı Soylu, 1448 askeri personelin içinde bulunduğu Yıldırım-5 Operasyonu'nun başladığını aktarırken, terör elebaşı Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddialarına da açıklık getirdi.

12.08.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-11:50)

Bakan Soylu, ''1448 personelin katılımıyla Amanoslar'da bu sabah itibarıyla Yıldırım-5 Operasyonu başladı'' dedi.

Bakan Soylu'nun aktardığı açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan da yazılı bir bilgilendirme geldi.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresindeki operasyonda Hatay-Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlıklarında görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1448 personel, 97 operasyonel timin faaliyet gösterdiği aktarıldı.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım 1-2-3-4 Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 15 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Yine aynı operasyonlarda 30 mağara, sığınak ve deponun imha edildiği çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

CEMİL BAYIK ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Açıklamada, ''Yıldırım operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam etmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

Bakan Soylu, açıklamalarına terör örgütünün elebaşı ismi Cemil Bayık'ın öldürüldüğü iddialarına açıklaık getirdi.

Bakan Soylu bu konuya yönelik şu açıklamayı gerçekleştirdi:

'' Arkadaşlar, terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini izlemeye devam etsinler.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal