Yeni Askerlik Sistemi Geliyor! Yeni Dönemde Meclis'e Gelecek

Yeni askerlik sistemi yeni dönemde Meclis'te görüşülecek. Söylentilere göre alternatifli bir sistem getirilecek ve isteyen para verip 2 ay, isteyende uzun dönem askerlik yapacak.

01.09.2018-10:39 - (Son Güncelleme: 01.09.2018-10:33) Yeni Askerlik Sistemi Geliyor! Yeni Dönemde Meclis'e Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile üstünde çalışılan yeni askerlik sistemi yeni yasama yılında gündeme gelecek. Yeni sistemde hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik seçeneği olacak.

Milliyet Gazetesi yazarı Abdullah Karakuş'un köşesinden verdiği bilgiye göre, AK Parti kulislerinden gelen ilk izlenim, yeni sistemin bedelliye gereksinim duyulmayacak bir sistemi seçenekli olarak getireceği. Süre olarak öne çıkan düşünce ise 2 ay. Belirli bir para verilerek 2 ay askerlik yapılması ve bu şekilde devamlı meydana gelen bedelli söylentilerinin bitirilmesi amaçlanıyor.

HEM SÜRE, HEM ÜCRET ALTERNATİFLİ OLACAK

Bunun yanında uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve talep edenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da konuşuluyor. İlerleyen günlerde hem süre hem de ücret çalışması seçenekli olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilecek ve son karar alınacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal