Yavuz, Denizden 8 Mil Açıkta Sondaj Faaliyetlerine Başladı

Türkiye'nin ikinci açık deniz petrol platformu olan, 229.6 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğindeki 'Yavuz' sondaj gemisi, ilk kez görüntülendi

17.07.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-13:41) Yavuz, Denizden 8 Mil Açıkta Sondaj Faaliyetlerine Başladı

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı doğalgaz aramalarına başlamasından sonra, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz’de başlattığı doğalgaz arama ve sondaj faaliyetleri başta GKRY ve Yunanistan olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etti.

ALTIN KUMSAL AÇIKLARINDA 

Türk gemilerinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri sebebiyle Avrupa Birliği, Türkiye’ye karşı bir dizi yaptırım kararı alırken, adada ikamet eden Kıbrıs Türkleri ise Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin çalışmalarından memnun olduklarını aktarıyor.

Kıbrıs'ın Karpaz Burnu açıklarında çalışmalarına devam eden ve uzaktan görüntülenen Yavuz sondaj gemisi, Dipkarpaz yakınlarında Kıbrıs'ın Altın Kumsal bölgesinin yaklaşık 8 deniz mili açığında çalışmalarını sürdürüyor.

Bölge halkı sondaj faaliyetlerini memnuniyetle karşılarken Rum tarafının dayatma politikalarına da sert tepki gösteriyor.

Kıbrıslı Türkler Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülkenin KKTC’nin egemenlik haklarını yok sayan açıklama ve yaptırım söylemlerini haksız bulurken bu girişimleri de ikiyüzlülük olarak nitelendiriyor.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal