Yargıtay Kaynar Suyu Silah Olarak Kabul Etti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, meydana gelen bir tartışma esnasında bir kişinin, kardeşinin üzerine döktüğü kaynar suyu silah olarak kabul etti.

14.12.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-15:16) Yargıtay Kaynar Suyu Silah Olarak Kabul Etti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, meydana gelen bir tartışma esnasında bir kişinin, kardeşinin üzerine döktüğü kaynar suyu silah olarak kabul etti.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bir kişinin, kardeşinin üzerine dökerek yaralanmasına yol açtığı kaynar suyu silah sayarak, sanığa verilen cezada artırım yapılması yoluna gitti. Yaralanan kişi hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.
Söz konusu davada Hatay 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığı bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86/1. maddesi çerçevesindeki "kasten yaralama" suçundan hapis cezasına çarptırdı.
Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise sanık hakkındaki cezayı az bularak yerel mahkeme kararını bozdu.
Olayda kullanılan kaynar suyun TCK'nin 6/1-f maddesi kapsamında silah olduğuna hükmeden Daire, yaralama olayının silahla gerçekleştirilmesi nedeniyle cezada artırım yapılmasına karar verdi.
Kesilen cezada yaralamanın kardeşe yönelik yapılmasından ötürür artırım yapılmamasını da bozma gerekçesi sayan Daire, yaralamanın kardeşe karşı silahla işlenmesi sebebiyle TCK'nin kasten yaralama suçunun nitelikli hallerini düzenleyen 86/3. maddesindeki hükümler kapsamında cezanın yarı oranında artırılması gerektiğine hükmetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal