Uşakov, Rus S-400 Hava Savunma Sisteminin Son Gelişmelerini Aktardı

Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Yuriy Uşakov, Rus S-400 hava savunma sistemi donanımlarının sevk edilmesinin son kısmında olduğunu söyledi.

14.09.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-11:36)

Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Yuriy Uşakov, Rus S-400 hava savunma sistemi donanımlarının sevk edilmesinin son kısmında olduğunu, ayrıca savunma sisteminin savaş komutası kapsamına katılacağını fakat net bir tarihin  hala olmadığını dile getirdi.

Rus S-400 sistemlerinin sevkinin Türkiye'ye gönderilme aşaması bitiyor. 

Birçok görevle bağlantılı olduğu için  sistemin savaş çalışmasına gireceği kesin tarihler hakkında net bir bilgi söz konusu değil.

Konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Yuriy Uşakov gazetecilere "S-400 Triumf füze sistemlerinin ekipmanlarının tedariki tamamlanmak üzere" dedi.

Bir sonraki S-400 füze sistemi sevkinin büyük ihtimalle teslimatları ve ilk füze sistemi tedarikinin ne zaman savaş görevine başlayacağı hakkındaki müzakerelerin ne seviyede olduğu sorusunu yanıtlayan Uşakov, bu soruyu şöyle cevapladı:

"Henüz bilmiyorum, bu karmaşık bir soru. Bu konuda ekipman tedariki, uzmanların eğitimi ve daha bir çok faktör var. Bu yüzden şimdilik bir tarih belirtmek doğru olmaz" 

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal