Uludere'de HDPlilere Tepki Büyük!

Uludere'de düzenlenen anma töreninde, hayatını kaybedenlerin yakınları HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi.

28.12.2018-16:54 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-16:48) Uludere'de HDPlilere Tepki Büyük!

Uludere ilçesi Ortasu köyü Irak sınırında 28 Aralık 2011'de gerçekleştirilen hava harekatında, Irak'tan kaçak mal getiren 34 kişi yaşamını yitirdi. Olayın 7'nci yıl dönümünde hayatını kaybedenler yapılan programla anıldı.

Anma programının başlaması Ortasu köyündeki mezarlığında gerçekleşti. Ziyarete HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekilleri Nuran İmir, Ayşe Acar Başaran, Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, Nejat İpekyüz ile yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı.

AİLELERDEN HDP'Lİ BEŞTAŞ'A BÜYÜK TEPKİ

Yaşamını yitirenlerin yakınlarından olan Veli Encü, 34 kişinin ölümüyle alakalı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından davanın kabul görülmemesinin sorumlularının HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi olduğunu ifade ederek, şu şekilde konuştu:

'Davanın yürütülme biçimi hakkında aileleri kendi iradelerine bırakmayan, davanın nasıl yürütüleceği konusunda bütün aileleri ikna eden, parti adına davanın siyasal yükünü omuzlayan Meral Danış Beştaş ile mahkemeye bir evrakı zamanında teslim etmeyi beceremeyen Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’nin önce Uludereli, sonra da bütün Kürt halkı ve Türkiye kamuoyuna bir özeleştiri borçları, bir hesap verme sorumlulukları vardır.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal