Fatih Portakal'a "Sarı Yelek" Soruşturması Açıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, FOX TV Spikeri Fatih Portakal’ın ana haber bülteninde ‘Sarı yelekliler’ eylemi ile alakalı söylediği sözlerle alakalı olarak, ’’Suç işlemeye alenen tahrik’’ suçlaması ile soruşturma açtı.

28.12.2018-16:11 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-16:14) Fatih Portakal'a "Sarı Yelek" Soruşturması Açıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın gazeteci Fatih Portakal'a dönük “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa davet ediyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu halk patlatır enseni.” sözlerinin sonrasında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fatih Portakal’ın Fransa’da hükümeti protesto eden ‘Sarı Yelekler’ eylemleriyle ilgili sözleri sebebi ile Fox Ana Haber bültenine 3 defa durdurma, Fox TV’ye de Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 3’ü kadar para cezası vermişti.

Bugün mesele ile alakalı yeni bir gelişme daha oldu. FOX TV spikeri Fatih Portakal'ın 10 Aralık 2018 tarihinde ekranlara gelen ana haber bülteninde Fransa'daki ‘Sarı Yelekliler' eylemleri ile alakalı söylediği sözlerle ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma çerçevesinde program CD'sinin celbi için RTÜK'e müzekkere yazıldığı, o tarihten itibaren farklı yerlerden gönderilen 16 tane şikayetin de birleştirildiği açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal