Türkiye ve KKTC Arasında Ehliyet Anlaşması Sağlandı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında 'Ulusal sürücü belgelerinin ve sürüş ehliyetlerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimi anlaşması'na yapılan törenle imza atıldı.

23.01.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-12:38) Türkiye ve KKTC Arasında Ehliyet Anlaşması Sağlandı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında 'Ulusal sürücü belgelerinin ve sürüş ehliyetlerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimi anlaşması'na yapılan törenle imza atıldı.

Bakanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan katıldı. Bakan Atakan, iki ülke arasında önemli bir karar verildiğini belirterek, 'Özellikle Türkiye'de eğitim, öğrenim, çalışma amacıyla bulunan KKTC vatandaşlarının, karşılıklı olarak geçerliliği yetkili makamlar tarafından verilmiş sürüş ehliyetlerinin çevrilmesine yönelik bir anlaşma olacak. Bu anlaşmayla son derece iyi ilişkiler içerisinde olan yavru vatanla ana vatanın daha da bu ilişkileri pekiştirmesi ve ciddi bir mağduriyetin ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Bundan dolayı son derece mutluyuz' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Bakan Soylu ise anlaşmanın her iki ülke için hayırlara vesile olmasınını tem enni etti. Anlaşmanın imzalanmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Soylu, 'Hem KKTC'deki vatandaşlarımız hem Türkiye'deki vatandaşlarımızın karşılıklı olarak her iki noktadan özellikle bu ehliyet konusunda karşı karşıya kaldıkları mağduriyet böylece giderilmiş oldu ve her iki tarafta da bir ehliyet değişimi söz konusudur, karşılıklı tanıma söz konusudur. İnanıyorum ki yakın zamanda da hem KKTC Meclisi'nde hem TBMM'de imzaladığımız anlaşma geçerek hem bizim orayla ilişkili vatandaşlarımız karşılıklı olarak bu mağduriyet giderilecektir' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal