''Türkiye Kaşıkçı Davasına Profesyonelce Yaklaşıyor''

Katar gazetesi başkanı, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suudi gazetecinin öldürülmesini politiklaştırmaktan kaçındığını ve meseleyi profesyonel bir şekilde ele aldığını söyledi.

03.11.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-09:34) ''Türkiye Kaşıkçı Davasına Profesyonelce Yaklaşıyor''

Katar gazetesi başkanı, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suudi gazetecinin öldürülmesini politiklaştırmaktan kaçındığını ve meseleyi profesyonel bir şekilde ele aldığını söyledi. Dar al-Arab genel müdürü Jaber el-Haremi yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arap Krallığı ile Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından bu yana iyi ilişkiler yürütmek için çaba sarf ederken Riyad'ın Ankara'nın pozitif yaklaşımını sürekli reddettiğini söyledi. Suudi vatandaşı ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Khashoggi, evlenmek için gerekli evrakları almak üzere 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu. İstanbul Savcılığı'na göre, içeri girdikten sonra derhal boğuldu ve parçalandı.

Al-Haremi, 2 Ekim'in basın için bir hüzün günü olacağını söyleyerek, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan'daki ve tüm dünyadaki tutuklu gazetecilere yönelik savunuculuğunun yanı sıra fikirleri, idealleri ve arzuları için hedef alındığını vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal