Türkiye, Antarktika'da Geçici Bilim Üssü Kurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız fotoğraflarını yolladılar. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü kurduk" dedi.

25.02.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-11:36) Türkiye, Antarktika'da Geçici Bilim Üssü Kurdu

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Bakanı Varank, "Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız fotoğrafları gönderdiler. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü açtık. Çok gururlandıran bir tablo var. Bayrağımızı oralarda dalgalandırmak, sancağımızı dalgalandırmak bizler için gurur vesilesi." dedi.

Bakan Varank, Bolu'da Gençlik Kolları Seçim Standı'nı gezdi. Burada açıklama yapan Varank, seçim çalışmaları çerçevesinde şehre geldiklerini ifade etti.

Yerel seçimlerde 1 milyon civarı gencin ilk kez oy vereceğini söyleyen Varank "Bu gençlerimize bizim ulaşmamız gerek. Hem bu stantlarla onlara ulaşmaya uğraşılıyor hem de ev ziyaretleriyle belediyecilik vizyonumuz anlatılmaya uğraşılıyor." dedi.

"ÇOK GURURLANDIRAN BİR TABLO"

Bakan Varank, Bolu'dan bir müjde vermek istediğini söyleyerek, şunları aktardı:

"Bizim Antarktika'ya bilim üssü kurma projemiz bulunuyor. Bu da sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner siyaset anlayışıyla ortaya çıkarılmış bir proje. Bilim insanlarımız, 3. bilim seferlerini şu anda Antarktika'ya yapıyor. Bizim Antarktika anlaşmalar sisteminde söz sahibi olup orada kalıcı bir üs kurmamız için bu bilim seferlerinin gerçeklleştirilmesi ve orada geçici bir üs açma faaliyetinin gerçekleştirilmesi lazımdı.

Şunun müjdesini veriyorum; arkadaşlarımız fotoğraflarını gönderdiler. Antarktika'da geçici bilim üssümüzü açtık. Çok gururlandıran bir tablo var. Bayrağımızı oralarda dalgalandırmak, sancağımızı dalgalandırmak bizler için gurur verici. Ayrıca oldukça meşakkatli bir süreç, bilim insanlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Nasıl eziyet çektiklerini, nasıl fırtınaya tutulduklarını bana telefonda da aktardılar. Ülkemize hayırlı olsun inşallah."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal