Tük Tabipleri Birliği'nin Korona Virüs Açıklaması

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan korona virüs sınır komşumuz İran'a kadar geldi. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Türk Tabipleri Birliği (TBB) alınabilecek önlemler üzerine yetkili kurumlara çağrı yaptı.

24.02.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-09:26) Tük Tabipleri Birliği'nin Korona Virüs Açıklaması

Çin'in Vuhan knetinden yayılmaya başlayan korona virüs, dünya üzerinde tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Salgın son olarak İran'da da görüldü ve 8 kişi virüsten dolayı yaşamını kaybetti. Bunun üzerine önlem alan Türkiye, İran sınırlarını kapatma kararı aldı. 

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Tükiye Tabipleri Birliği yaptığı açıklama ile yetkili devlet kurumlarına çağrıda bulundu. TBB yetkilileri gereksinim duyulması durumunda yardıma açık oldukları kamuoyuna duyururken, alınabilecek olan bazı önlemleri de aktardı.

Birlik tarfından yapılan açıklamada, "Van’da yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve koronavirüs hastalığı şüphesi ile karantina altına alınan yurttaşların test sonuçlarının negatif çıktığını, koronavirüse ait bir bulguya rastlanmadığını sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların halkı hızlı, doğru ve tam olarak bilgilendirmesinin paniğe neden olabilecek spekülatif haberlerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek açısından kritik önemde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kişisel korunma önlemleri hakkında toplumun yaygın biçimde bilgilendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın yerel yönetimlerle de işbirliği yapmasının değerli olduğuna inanıyoruz." ifadeleri yer aldı.

"KONUNUN UZMANLARINDAN BİR HEYET OLUŞTURULMUŞTUR"

Açıklamanın devamında ise sağlık kuruluşlarındaki koruyucu ekipman temininde sorunlar yaşanıldığı belirtilerek, "Hekimler ve sağlık çalışanları enfekte olabilecek kişilerle temas açısından en yüksek risk grubunda olduklarından İran ile komşu illerden başlamak üzere sağlık kuruluşlarında koruyucu tıbbi malzeme ve ekipmanların stokları bir an önce yeterli hale getirilmelidir. Hastalığın tanısı acil olduğundan etken virüsün tanısına yönelik serolojik testlerin Hıfzısıhha Merkezi dışında üniversite hastanelerinin laboratuarlarında da çalışılabilmesine dönük düzenlemeler yapılmalıdır. Türk Tabipleri Birliği bünyesinde sürecin izlenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konunun uzmanlarından bir heyet oluşturulmuştur. Gereksinim durumunda yardıma hazır olduğumuzu meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal