Ticaret Bakanı Pekcan: Sarp, Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapılarının Kapasiteleri Artırıldı

Bakan Pekcan, "İran'daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz mecburen İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapımızın, Türkgözü'nü ve Çıldır Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık." dedi.

27.02.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-17:30) Ticaret Bakanı Pekcan: Sarp, Türkgözü ve Aktaş Sınır Kapılarının Kapasiteleri Artırıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kilis'teki Öncüpınar Gümrük Kapısı'nı ziyaret ederek, toplantı salonunda sorumlulardan özet bilgi aldı.

Bakan Pekcan'ın sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kilis'teki temasları kapsamında partisinin Siyaset Akademisi programına katılacağını, akabinde şehir koordinasyon kurulunda esnaf ve iş insanlarıyla bir araya gelerek, istek ve problemlerini dinleyeceklerini belirtti.

Öncüpınar Gümrük Kapısı'nı ziyaret ettiğini, buradaki gereksinimleri, eksiklikleri yerinde belirlediklerini belirtem Pekcan, eksiklikleri en kısa süre içerisinde gidereceklerini belirtti.

Pekcan, bir gazetecinin sınır kapılarında yeni tür coronaviruse karşı alınan tedbirlele ilgili sorusu üzerine, "Bununla ilgili bir çalışma grubumuz var kabinede, ilgili bakanlıklarla beraber. Biz kapılarımızda her türlü önlemi, güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Özellikle öncelikli riskli kapılarımızda maske olsun, eldiven olsun, dezenfektan olsun..." diye konuştu.

Bütün kapıları, bilhassa İran sınır kapılarını dezenfekte ettiklerini belirten Bakan Pekcan, şu ifadeleri ekledi:

"İran'daki olaylar biraz kontrolden çıkınca biz mecburen İran kapımızı kapatmak zorunda kaldık. Aslında İran bizim Orta Asya'ya da ihracat yolumuz ama Gürcistan'la şu an temas halindeyiz. Azerbaycan'dan yeni geldik. Gürcistan üzerinden Sarp Sınır Kapımızın, Türkgözü'nün ve Çıldır Aktaş kapımızın kapasitelerini artırdık. Sarp kapımızda aydınlatma yaptık, şu an 24 saat, tarım ürünlerinin dahil kontrollerini yapabilir hale geldiler. Aktaş kapımızda günlük 500 araca kadar çıkabiliyoruz. Şu anda 200 araç ama onu da 500'e kadar artırabileceğiz. Dolayısıyla İran'dan verdiğimiz açığı buradan kapatabiliriz. Onun dışında bizim Bakü-Tiflis-Kars demir yolumuz var. Bu hatta günde 1 tren çalışıyor ve 40 vagon. Bunu 60 vagona çıkartabiliyoruz. Ben Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla da görüştüm. Gerekirse bu hattı 7 tren-güne kadar çıkartabiliyoruz. Dolayısıyla yeter ki ihracatçılarımız istesin biz onlar için önlerindeki tüm engelleri kaldıracağız, bunun içinde, bu geçiş döneminde, bu süreç içerisinde kotalar da dahil."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal