TEOG Birincisi Çoban Genç İzmir'de Hayatını Kaybetti

TEOG'da Türkiye derecesi elde ederek İzmir'de özel bir kolejde burslu eğitim imkanı bulan 17 yaşındaki Arda Baran Demir, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

02.11.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-12:45) TEOG Birincisi Çoban Genç İzmir'de Hayatını Kaybetti

İzmir'de geçen hafta meydana gelen deprem, Tuncel'inin Çemişgezek ilçesine bağlı Sınsor köyünden TEOG'da Türkiye derecesi elde ederek, İzmir'e eğitim almaya gelen  Arda Baran Demir'i de hayattan kopardı.

6.6 şiddetinde meydana gelen depremde yıkılan apartmanlardan birinin altından cesedi bulunan 17 yaşındaki Demir'in ardında örnek olacak başarısı ile hayalleri kaldı. Derece elde ederek özel bir liseyi bursu kazanan ve eğitim görmek için İzmir'e giden Arda Baran'ın yaşamını yitirmesi Türkiye'yi hüzne boğdu.

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Arda Baran Demir'in TEOG birincisi olduğuna vurgu yaptı. Ali Mustafa Çelik, şu ifadeleri kullandı:

'Teog sınavında 120 sorudan 119 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan ve bize büyük bir gurur yaşatan Tunceli Çemişgezek Payamdüzü köyünden 17 yaşındaki Arda Baran Demir, İzmir depreminde ne yazık ki hayatını kaybetti. Hepimizi derin acıya boğan Arda canımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.'

Sosyal medya üzerinden (twitter) Hakkı Sen adlı bir profil de Demir’in 'Çoban Türkiye birincisi oldu' ifadeleriyle Arda’nın öyküsünü anlattı.

MEMLEKETİNDE DEFNEDİLDİ

Yıkılan binanın enkazının altından geçen gün kurtarılan Demir'in cenazesi, memleketi Payamdüzü köyüne götürüldü.

Tunceli'de düzenlenen cenazesine, İlçe jandarma Komutanı Mehmet Şenyiğit, Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, İlçe Emniyet Müdürü Suat Üşümez, siyasi partilerin temsilcileri ile pek çok vatandaş yer aldı.

Cenazede, Arda'nın annesi Feray ile babası Aydın Demir ayakta durmakta zorlandı. Acılı aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Arda Baran Demir, memleketinde kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşlarıyla defnedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal