Tansu Çiller Yenikapı'da Çok Önemli Açıklamalar Yaptı

AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi'ne teşrif eden eski başbakan Tansu Çiller, mitinge katılmasına ilişkin ‘Milli şuurla buradayım’ ifadelerini kullandı.

17.06.2018-18:55 - (Son Güncelleme: 17.06.2018-20:56)

Eski başbakanlar Tansu Çiller, Yenikapı’da gerçekleştirilen mitingde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tansu Çiller'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"KOALİSYONLARLA ÇÖZÜM ÜRETMEK VE MİLLETİ MEMNUN ETMEK ÇOK ZORDUR"

Çiller ‘’Terör mücadelesi aynı zamanda bir demokrasi mücadelesidir. Çünkü güvenliği getirirsiniz. Güvenlik olmadan özgürlüklerin olması mümkün değildir. Bugün güvenlik ortamında ve normalleşme ile bütün bu özgürlükleri yaşamaya başlayan vatandaşlar aslında bu mücadeleyi yapan siyasileri de kucaklarlar. Burada da acil çözümler var. Çok ciddi bütün kesimlerde tarım dahil çok ciddi çözümlere ihtiyaç var. Bütün bunların içerisinde 24 Haziran'da seçimlere gitmekteyiz. Bu çözümleri kim bize ülkemize getirecek?’’ ifadelerini kullandı.

‘’Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bu ittifakların bir bölümünün çok parçalı olduğunu görüyorum. Burada dört veya beş parçadan ortaklıktan teşekkül bir ittifak ortaya çıkmakta. Bunlar saygın partiler olabilir, saygın liderleri de olabilir. Fakat bu eşyanın tabiatında uyumu sağlama zorluğu var’’ diye konuşan eski başbakan Çiller ‘’Bunların bu partilerin misyonları başka. Bu partilerin hedefleri başka. Siyasi kültürleri başka. Netice itibarıyla bu uyumu sağlayacaklar ve belki çoğunluğu burada da sağlayamayıp bir belki altıncı ortağı Meclis'te bekleyecekler’’ diye konuştu.

Koalisyonla ilgili konuşan Çiller ‘’Ben bu koalisyonlarla ilgili tespitimi şimdi de yapmıyorum. Bunu 2000 yılların başında siyasete veda ederken aktif siyasete veda ederken milletimle ve partililerimle de paylaştım. Yüzde 10 barajına takılmış olan partimin önünü açmak için kendi irademle çekildim. Fakat orada tespitimi ifade ettim. Dedim ki koalisyonlarla hele hele çoklu koalisyonlarla çözüm üretmek ve milleti memnun etmek çok zordur. Aslında demokrasinin de hedefi bu icranın hedefi bu milleti memnun edebilmek’’ ifadelerini kullandı.

"BUGÜN BİR MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM"

Eski başbakan Tansu Çiller ‘’Bizim geleneksel olarak seçimler de demokrasi bayramıdır. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet söyleyecektir. Bugün bir milli şuurla buradayım’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal