Talha Uğurluel FETÖ'den Gözaltında

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Talha Uğurluel bugün gözaltına alındı.

11.12.2018-01:19 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-09:05)

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Talha Uğurluel bugün gözaltına alındı.

Yıllardır televizyonlarda ve bazı belediyelerin özel programlarında konuk olarak tarih sempozyumları veren Uğurluel, FETÖ'nün medya yapılanmasına üye olmakla suçlanıyor. Uğurluel dosyasını ilk kez SüperHaber açmıştı. Uğurluel'in arabasının plakasının bile ''FG'' olduğu ortaya çıktı. Uğurluel'in 'tarih turu' adı altında yurt dışına bazı kilit FETÖ'cüleri kaçırdığına yönelik iddialar bulunuyordu.

Talha Uğurluel ile ilgili başka bir önemli detay daha ortaya çıktı. 

MOSSAD AJANLARIYLA GÖRÜŞMESİ TEKNİK TAKİBE TAKILDI

Talha Uğurluel'in tutuklanmasına neden olan ilişkilerle ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İddialara göre Uğurluel hakkındaki soruşturmada MİT de devreye girdi. Yapılan teknik takiplerde MİT tarafından Uğurluel'in bir çok MOSSAD ajanı ile irtibatlı olduğu tespit edildi. FETÖ bağlantıları nedeniyle tutuklanan Uğurluel'in 20 MOSSAD ajanıyla görüşmesinin teknik takibe takıldığı belirlendi.

Bu bilgilerin ardından Uğurluel ile ilgili soruşturma derinleştirildi. Bilindiği üzere, Talha Uğurluel İsrail devletiyle iyi ilişkilete sahipti ve sık sık Kudüse gidip geliyordu. Savcılık sorgusunda Uğurluel'e MOSSAD ajanıyla görüşmesi soruldu. Bu görüşmelere yanıt veremeyen Talha Uğurluel, çıkarıldığı mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal