Suriye Türkiye'yi Savaşla Tehdit Etti

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Caferi, Esed rejiminin İdlib dahil Türkiye'nin elin altında olan tüm toprakları geri alma hakkına sahip olduğunu ifade etti.

31.07.2018-21:02 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-20:57)

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, sınırlar konusunda bir tavizin söz konusu olmayacağını belirterek, ‘’Çatışmasızlık bölgelerinin geçerlilik süresinin bir sınırı var. Suriye hükümetinin izni olmadan bu süre uzatılamaz. Türkiye'nin işgal ettiği tüm toprakları geri almak Suriye halkının meşru hakkı" ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE, SAYGI DUYMAYA SÖZ VERDİĞİ SURİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINI 10. KEZ İHLAL EDİYOR'

Rusya ve İran’ın bu konudaki sözlerinin saygıyla yerine getirdiğini ifade eden Suriyeli diplomat, "Türkiye'ye gelince, ülkemizin bağımsızlığına saygıyla yaklaşma taahhütlerine 10. kez uymuyor. Bildiğiniz üzere Türk yönetimi İdlib'de ki çatışmasızlık bölgesiyle alakalı taahhütlerine de uymuyor. Türkiye oraya sadece hafif silahlı güvenlik güçlerini göndermeliydi ama böyle yapmadı. Onlar oraya silahlı güçleri, tankları ve zırhlı araçları gönderdi" diye konuştu.

Beşar Caferi, "Türkiye, Astana formatı içinde üzerine aldığı taahhütleri ihlal eden tek ülke" ifadelerini kullandı.

Suriyeli diplomat diğer yandan Türkiye’nin ‘Astana formatı' görüşmelerinde taahhütlerine uydukları yönünde açıklamalar yaptıktan sonra bu taahhütleri ihlal ederek ikiyüzlülük dilinde ifadeler kullandığını bildirdi.

Beşar Caferi açıklamasında "Osmanlı güçleri, 4 yüzyıl boyunca Suriye topraklarını işgal etti. Şunu söylemek isterdik ki, bu sefer de onları kovmayı biliriz, çünkü her şey bizim lehimize" ifadelerini kullanarak Türkiye’yi açıkça tehdit etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal