Suriye Hükümetinden de İdlib Açıklaması Geldi: Uzlaşı Çok Zor

İdlib'teki durumla alakalı bir açıklama da Suriye'den geldi. Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Bakan Haydar, "Şu anda askeri bir eylem uzlaşıya göre daha olası duruyor" dedi.

05.09.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-15:16) Suriye Hükümetinden de İdlib Açıklaması Geldi: Uzlaşı Çok Zor

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Bakan Haydar, Sputnik'e yaptığı açıklamada, binlerce militanın yer aldğı İdlib'deki durumun güç kullanılarak çözülmesini beklediğini söyledi. Haydar, ''İdlib içinse şu anda askeri operasyonlara başvurulması, barış yapmaya oranla çok daha muhtemel duruyor." dedi.

''TÜRKİYE DE İDLİB'İ ELİNDE TUTMAK İSTİYOR''

"Şu ana dek askeri harekatın uzlaşı anlaşmasından daha muhtemel" ifadelerini kullanan Haydar şöyle konuştu: "İdlib, diğer bölgeler gibi değil. Burada çok fazla sayıda militan var. Burası onların son sığınağı. Ayrıca Türkiye de İdlib'i elinde tutmak istiyor. Tahmin edeceğiniz gibi başka yerlerde olduğu gibi uzlaşı sağlamak pek çok faktör sebebiyle kolay değil."

DAHA ÖNCE UZLAŞI ANLAŞMALARI YAPILMIŞTI

Suriye hükümeti, ülkede kontrolünü elinde tutmadığı bazı yerleri militanların teslim olduğu veya başka bir bölgeye tahliyeyi kabul ettiği uzlaşı anlaşmalarıyla tekrar almıştı.

Daha önce bu tarz anlaşmalarla tekrar alınan yerlerde uzlaşı uğraşlarının, biri savaşmayı bırakmak olmak üzere iki taraftan ilerlediğini de söyleyen Haydar, "İdlib içinse şimdiye dek askeri eylemlere başvurulması, barış yapmaya oranla çok daha muhtemel duruyor." dedi.

Diğer yandan İdlib'deki bazı silahlı örgütlerin cihatçıların baskısı altında olduğunu da açıklamalarına ilave eden Haydar, İdlib'de Şam ile diyalog kurma taraftarı olan 500'ü aşan insanın cihatçılar tarafından gözaltına alındığı haberlerini anımsattı.

Suriye'deki uzlaşı uğraşlarına, Rusya'nın bu ülkedeki tarafları uzlaştırma merkezinde vazife yapan askerler bakıyor.

ABD'DEN İDLİB AÇIKLAMASI

Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin "İdlib ile alakalı Türkiye ile yakın temas içindeyiz" açıklamasının sonrasında ABD Maslahatgüzarı da Türkiye ile alakalı bir açıklama yaptı. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, "İdlib'e müdahale ile alakalı Türkiye ile aynı kaygıları taşıyoruz" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal