Son Hazırlıklar Tamamlandı! Gir Emri Bekleniyor

Türk ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Münbiç cephesinde son hazırlıkları gerçekleşti. Afrin, Azez, Cerablus, El Bab ve Mare’den gelen ÖSO savaşçı sayısı 13 bini buldu. Türkiye’nin bölgeye asker, araç ve mühimmat sevkiyatı sürüyor.

25.12.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-09:15) Son Hazırlıklar Tamamlandı! Gir Emri Bekleniyor

Türk ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Münbiç cephesinde son hazırlıkları gerçekleşti. Afrin, Azez, Cerablus, El Bab ve Mare’den gelen ÖSO savaşçı sayısı 13 bini buldu. Türkiye’nin bölgeye asker, araç ve mühimmat sevkiyatı sürüyor. Ulaşlı, Halisa, Şey Nasır, hattından başlayacak operasyon güney sınırını çevreleyerek önce Münbiç merkeze ardından da Ebu Kalkal, Set Tişrin üzerinden Karakozak bölgesine uzanacak.

PKK ELEBAŞLARI KAÇTI

ÖSO Sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud, 'Türkiye’nin belirlediği plan dahilinde Münbiç’e ilerleyeceğiz, hedefimiz 5 bin kilometrekarelik Münbiç bölgesini terörden temizleyerek adalet ve emniyet götürmek' dedi. Açıklamalar yapan Hamud, Münbiç genelinde bir ve ikinci cephelerde bulunan PKK elebaşılarının ekiplerini bırakarak kaçtığını söyledi. ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün gitmesi ile PKK’nın rotasız ve şaşkın bir duruma düştüğünü ifade eden ÖSO sözcüsü şöyle konuştu:

GİR EMRİ BEKLİYORUZ

'Münbiç, Ağustos 2016'da DEAŞ’tan temizleniyor görüntüsü altında bir diğer terör örgütü olan PKK’ya teslim edildi. ABD uzun zaman binlerce Münbiçli’yi mağdur eden işgal konusunda oyalama yoluna gitti. Şu an bu sürenin sonuna gelindi ve geri dönüşü olmayan bir sürece girildi. 2. Ordu ve Hamza Tugayı da ek güç olarak bölgeye gönderildi. Diğer tüm askeri gruplara da ‘hazır olun’ çağrısı yapıldı. ÖSO güçleri Türk kardeşlerimizle birlikte kararlı bir biçimde sınıra konuşlandı ve sadece girin emrini bekliyorlar' 'Esed güçleri PKK’nın zayıflığı ve Türkiye’nin diplomatik başarısını fırsata dönüştürmek istiyor. Birkaç yerden saldırı girişiminde bulundular fakat bu girişim başarılı olmadı. Esed güçleri ile PKK arasına girerek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağız. Harekat planı dahilinde rejimin tehdit unsuru olmayacağı yönünde bir genel değerlendirme mevcut.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal