Son Dakika: AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İşgal Davasında Karar

15 Temmuz darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal eden FETÖ'cülere ilişkin dava sonuçlandı.

10.05.2018-14:34 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-14:54) Son Dakika: AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İşgal Davasında Karar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı işgal girişimi davasında 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 11 FETÖ'cü sanığa müebbet hapis cezası kararı ceza dairesi tarafından onandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal teşebbüsüne katıldıkları sebebiyle yargılanan 4 FETÖ’cü sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 11 sanığın ise müebbet hapis cezasına mahkum edildiği yerel mahkeme kararı onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 15 Temmuz'da AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal teşebbüsüne katıldıkları sebebiyle İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılandıkları davada 15 FETÖ’cü sanığın haklarında verilen hapis cezalarına dair istinaf başvurularını karara bağladı.

Dairenin kararında, yerel mahkemenin FETÖ’cü sanıklar hakkında verdiği kararda usule ve esasa dair herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, kanıtlarda ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından kararın yerinde olduğu ifade edildi.

Teşebbüsün doğru olarak tanımlandığı ve kanunda belirtilen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni çerçevede uygulandığı aktarılan kararda, bu sebeple sanıkların istinaf başvurularının esastan reddine hükmedildiği açıklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal