Sokağa Çıkamayınca Apartmanda Spor Yaptılar

Yurt genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklanırken, Samsun'da sokağa çıkamayan vatandaşlar apartman içinde spor yaptı.

25.04.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-12:00)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, tedbir olarak 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Derya Apartmanı'nda yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar bina içerisinde yürüyüş ve temel spor hareketlerini yapıyor. 

Apartman sakini Hasan Öztürk konuyla ilgili olarak açıklama yaptı ve  "65 yaş üstü olmamız nedeniyle sokağa çıkamıyoruz. Sokağa çıkamadığımızdan dolayı biz de hareketsiz kalmamak adına bina içerisinde spor yapıyoruz. Bu zorlu günleri bu şekilde geçiriyoruz. Bu yasağı evimizde en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Burada komşularımız da bizlere destek oluyor, yalnız bırakmıyorlar. Herkesin spor yapmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eşine destek olmak ve sağlıklı olmak için spor yaptığını belirten Ayşe Öztürk de "Eşimi eve sokamıyorum. Akşama kadar böyle apartmanın içinde öylece koşuyor. Ben de arada çıkıyorum. 5 - 6 kez merdivenleri iniyorum, çıkıyorum. Sağlıklı kalmak adına böyle bir şey yapmak istedik." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal