Şehit Olan Nişanlısı İçin 20 Bin Lira Kazanan Kadına Şehidin Annesinden Tepki

Van'da 3 yıl önce şehit olan nişanlısından dolayı acı çektiği için devletten 20 bin lira almaya hak kazanan S.G'ye şehidin annesinden sitem geldi. Şehidin annesi Cennet Öztürk, "Oğlumun üstünden kazanç elde ettin. Bu para sana hiç de helal değildir" dedi.

16.02.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-12:06) Şehit Olan Nişanlısı İçin 20 Bin Lira Kazanan Kadına Şehidin Annesinden Tepki

Van'da 3 sene önce PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması neticesinde şehit düşen polis memuru Hacı Ahmet Öztürk'ün (27) nişanlısı S.G.'nin, çektiği acı, elem ve ıstırabı sebep göstererek dava açıp, 20 bin lira tazminat kazanması, şehit ailesinin tepkisini topladı. Öztürk'ün annesi Cennet Öztürk (58), "Oğlumun üstünden kazanç elde ettin. Bu para sana hiç de helal değildir. Aklın fikrin varsa aldığın parayı götür, iade et devlete. Beni de üzme" dedi.

20 BİN TL TAZMİNAT KAZANDI

İstanbul'dan 2016 senesinin Ağustos ayında tayin edildiği Hakkari'ye gitmek için yola çıkan polis memuru Hacı Ahmet Öztürk, Van'da terör örgütü PKK'nın bomba yüklü aracı patlatması neticesinde şehit düştü. Şehit Hacı Ahmet Öztürk, Adana'da toprağa verildi. Öztürk'ün evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı S.G., olayın sonrasında çektiği acı, elem ve ıstırabı sebep göstererek Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine tazminat davası açtı. Van 3'üncü İdare Mahkemesi'nde görülen davada S.G.'nin 20 bin TL tazminat vermesine karar verildi.

"SANKİ BEN OĞLUMU TEKRAR ŞEHİT VERDİM"

Oğlunu şehit vermesinin ardından kısa bir süre sonra eşiyle görüştüğünü ve S.G.'ye destek için para dahi vermeye niyetlendiklerini söyleyen Öztürk, "Yani devleti mahkemeye verene dek bana gelip deseydi ki; 'Cennet teyze benim paraya ihtiyacım var' inanın verirdik. Yaklaşık bir yıl önce benim yanıma geldi, 'Cennet anne ben paralı öğretmenlik yapmak istiyorum, valiliğe birlikte gidelim de rica edelim' dedi. Bunun ardından aldım ve valimizin yanına gittik. Allah valimizden razı olsun, çok iyi bir insan. Bize yardımcı oldu ve bu kadını evine yakın bir yerdeki okula yerleştirdiler. Benim diğer çocuklarım boşta duruyor ve ben onlar için gidip hiçbir kapı çalmadım. Fakat kendisi benden rica etti diye gittim, onun için çaba harcadım. Fakat bu olayın ardından kendisine artık hiç sevgim veya saygım yok. Oğlumun üstünden devleti mahkemeye verip para alması beni yerin dibine soktu. Bu kızın böyle yapmasından sebeple sanki ben oğlumu yeniden şehit verdim" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal