Sakarya'da Maske Takmayana Karantina Uygulanacak

Sakarya'da maske takmayan vatandaşlara ilk ihlalde 392 lira, ikinci ihlalde ise 900 lira para cezası ve 3 gün karantina uygulanması kararlaştırdı.

13.10.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-11:59) Sakarya'da Maske Takmayana Karantina Uygulanacak

Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. Sakarya'da maske takmayanlara para cezası ve 3 gün karantina kararı alındı.

Valiliğin yaptığı açıklamada, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun toplandığı ve vatandaşların izolasyon konusunda yeterince duyarlı olmadığı görüldüğü için bazı kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada, maske kuralının ilk ihlalinde uyarı yapılması, tekrarı halinde 3 gün karantinada kalacakları ve en az 3 kitap okuma yaptırımı uygulanacağı kararının değiştirildiğini bildirildi.

"Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre 392 lira, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanuna göre 900 lira para cezası uygulanması ve üç gün karantina yurdunda izole edilmesine' şeklinde değiştirilmiştir" denildi.

Sağlık kuruluşunda veya evinde Kovid-19 için numune veren vatandaşlara, test sonuçları çıkana kadar kendilerini izole edeceklerine dair taahhütname imzalatılacağı aktarılan açıklamada, izolasyona uymayanlara 900 lira para cezası uygulanacağı kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, devam eden salgın nedeniyle Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri hariç, sağlık tesislerinde beceri eğitimi, staj, klinik uygulama adı altındaki tüm iş yeri uygulamalarının yaptırılmaması kararı verildiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal