Rusya'dan Kritik Türkiye'ye Operasyon Sinyali!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna ilişkin yapılacak olası operasyon hakkında, 'Bu operasyona terörün ortadan kaldırılması, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin yeniden sağlanması açısından yaklaşıyoruz' ifadelerini kullandı.

28.12.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-15:29)

Lavrov, Ürdünlü mevkidaşı Ayman Safadi ile yaptığı toplantının ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Suriye'ye yönelik soruları yanıtladı.

AMERİKA'NIN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİ

ABD'nin Suriye'de neyi hedeflediğini anlamanın zor olduğunu ifade eden Lavrov, Amerikalıların her zaman verdikleri sözü tutmadıklarını, Tanaf'tan da daha önce ayrılacaklarını duyurmalarına rağmen daha sonra fikir değiştirdiklerini gündeme getirdi.

Moskova'nın Washington’un mevcut kanallar aracılığı ile Suriye'den asker çekme düşüncesini açıklayacağını umduğunu belirten Lavrov, ABD'nin askerleri gücünü geri çekme planına rağmen koalisyonun Suriye’de kaldığını hatırlattı. Lavrov, 'Görünüşe göre, Washington sorumluluğu koalisyon ortaklarına kaydırmak istiyor' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'YE OPERASYON MESAJI

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Lavrov, 'Ankara'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda ilave terörle mücadele operasyonuna, terörün ortadan kaldırılması, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin yeniden sağlanması açısından yaklaşıyoruz. Türkiye Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı Moskova'ya geldiğinde Türk ortaklarımızla ABD'nin Suriye'den askeri birliklerini çekmesi ile ortaya çıkan bu konuyu tartışacağız. Sonra ne hakkında konuştuğumuzu açıklayacağız' ifadelerini kullandı.

Suriye hakkında Astana formatı çerçevesindeki tüm uğraşların siyasi çözüm ve barışın tesis edilmesi olduğunu ifade eden Lavrov şöyle konuştu: 'Elbette ki Astana formatındaki Türkler ve İranlılar ile tüm çabalarımızın hedefi, Ürdünlüler ve ABD ile koordine ettiğimiz çabalarımızın nihai hedefi, Suriye'nin teröristlerden arındırılması, barışçıl hayatın canlandırılması, Suriye’de barışın yeniden sağlanması ve siyasi sürecin başlaması için Kürtler de dahil olmak üzere tüm etnik ve dini grupların kendilerini güvende ve rahat edeceği şartların oluşmasıdır.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal