PKK, Türkiye'nin Suriye'ye Girmesi Durumunda DEAŞ'lıları Tutamayacaklarını Söyledi

Terör örgütü PKK'nın sözde yetkilisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon yapması durumunda birçok güçlerini sınıra göndereceklerini ve bu sebeple DEAŞ mahkumlarını hapiste tutamayacaklarını ifade etti.

08.08.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-10:49) PKK, Türkiye'nin Suriye'ye Girmesi Durumunda DEAŞ'lıları Tutamayacaklarını Söyledi

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin meydana getirdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmaya hazırlandığı operasyonla alakalı açıklamalar yaptı. Sözde yetkililer, operasyon yapılrısa birçok güçlerini sınıra çekeceklerini ifade edip "DEAŞ'ın uyuyan hücrelerine baskın yapmayı ve DEAŞ'ın mahkumlarını hapiste tutmayı başaramayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Ağustos'ta yaptığı konuşmada "Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığını kurutmak, ülkemizin en öncelikli konusudur" demişti. Türkiye'nin bölgede yaptığı önceki operasyonları anımsatan Erdoğan, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla başlattığımız süreci, inşallah çok yakında farklı bir aşamaya taşıyacağız. Böylece Suriyeli kardeşlerimizin huzur, esenlik, güven içerisinde yaşayacağı bir barış koridorunu kurmuş olacağız" demişti.

Erdoğan, dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı ortak basın açıklamasında "Fırat'ın Doğusu için adımı ABD ile beraber atıyoruz. ABD ile bir harekat merkezi kurulması kararı verildi" demişti.

"BÜYÜK BİR SAVAŞ YAŞANIR"

Terör örgütünün sözde yetkilisi, muhtemel operasyonla alakalı Reuters'a açıklamalar yaptı. Sözde yetkili, "Eğer ABD, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine saldırısını önleyemezse büyük bir savaş olur. Birçok gücü Türkiye sınırına çekmek mecburiyetinde kalırız ve IŞİD'in uyuyan hücrelerine baskın yapmayı ve IŞİD'in mahkumlarını hapiste tutmayı başaramayız" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal