Özel Harekat 35 Derece Sıcaklıkta Zorlu Eğitim Gerçekleştirdi

Antalya'da özel harekat güçleri, 35 derece sıcaklıkta tatbikat gerçekleştirdi. Üç aşamalı tatbikatta ilk olarak bir eve baskın gerçekleştiren polisler, 2. aşamada düşman etkenlerini etkisiz hale getirdi.

16.09.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-17:19) Özel Harekat 35 Derece Sıcaklıkta Zorlu Eğitim Gerçekleştirdi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde vazifeli emniyet güçleri, Döşemealtı ilçesinde yer alan atış poligonunda tatbikat gerçekleştirdi. 35 derece sıcaklıkta yapılan tatbikatta, 'meskun mahal', 'tekli nizami atış', 'keskin nişancı' ile 'karşı ateş baskılama' olarak oluşturulan senaryo gerçekleştirildi.

Yerli ve milli silahların kullanıldığı tatbikatta, öncelikle 'Ejder' isimli zıhlı araç ile sekiz özel harekat görevlisi, meskun mahal eğitimi yaptı.

Sokak ve adreslerin kurgulandığı parkura giriş yapan özel harekat güçleri, sis bombaları atarak, hedefin görüş sahasını küçülttü. Sonrasında da sokak geçişi yaparak, hedefi tam vurdu.

2. etapta da akrobatik hareketlerle hedeften çıkan özel harekatçılar, düşman etkeninin etkisiz hale getirilmesini uygulandı. Bir polis memuru koşup gittiği hedefe, takla atarak yan dönüşler yaparak tabanca ile uzun namlulu tüfek kullanarak atış gerçekleştirdi.

Keskin nişancı timinin de katıldığı tatbikatta, 1500 metre menzilli tüfek ve 500 metre mesafedeki hedefler vuruldu. Şişirilen üç balonu üç atışta 12'den vuran keskin nişancı da özel kıyafetiyle kamufle olmayı başardı.

1 DAKİKADA 1200 MERMİ

Son etapta baskılama atışında FN isimli uzun namlulu tüfek tercih edildi. Sekiz kişilik time karşı gerçekleştirilen hücum, iki özel harekat polisi tarafından FN isimli tüfekle, etkisiz hale getirildi.

 

1 dakikada 1200 mermi atışı yapan ve özel harekat timlerinin 'Çılgın kız' ismini koyduğu FN'nin saldırı ortamında karşı tarafın aklını karıştırmak ve etkisiz hale getirmek için tercih edilen bir silah olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal