TSK, Irak'taki PKK'lı teröristlerin üzerine hava harekatı düzenledi: 16 terörist etkisiz hale getirildi!

Kahraman Türk Ordusu, terörle mücadele kapsamında yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütlerine karşı kararlı bir duruş sergilemeye devam ediyor. Son olarak Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgeleri ile Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 23 terörist etkisiz hale getirildi.

06.05.2024-17:32 - (Son Güncelleme: 06.05.2024-18:21) TSK, Irak'taki PKK'lı teröristlerin üzerine hava harekatı düzenledi: 16 terörist etkisiz hale getirildi!

Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li terörist ile Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 16 PKK'lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar, terörle mücadelede kararlı bir duruş sergileyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörist unsurlara yönelik operasyonlarını sürdürdüğünün bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Türkiye, terör örgütlerine karşı sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarla hem kendi topraklarını korumayı hem de bölgede barış ve istikrarı sağlamayı hedefliyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, terör örgütleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığı yapıldığı bilgisi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ettiği belirtildi. Yapılan operasyonlar sonucunda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgede güvenlik sağlandığı ifade edildi.

Bu operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerine karşı sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarla hem kendi sınırlarını korumayı hem de bölgede barış ve istikrarı sağlamayı hedeflendiği belirterek, şunlar kaydetti:


"Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız!”

"Teröristlerin saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız…"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde tespit ettiği, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 16 PKK'lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla duyurulan operasyon, terörle mücadeledeki kararlılığın bir kez daha göstergesi oldu.

MSB'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesinin devam ettiği vurgulandı. Hava harekatıyla 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesinin, terör yuvalarının yerle bir edilme iradesinin ve kararlılığının bir göstergesi olduğu belirtildi.

Operasyonda, sözde yöneticilerin de bulunması, terör örgütünün üst düzey kadrolarının etkisiz hale getirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin terörle mücadelede sınırlarını ve milletinin güvenliğini koruma konusundaki kararlılığı, uluslararası kamuoyuna da net bir şekilde iletilmiş olurken şu açıklama yapıldı:

"Terör yuvalarını yerle bir etme irade ve kararlılığımız, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam ediyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen, aralarında sözde yöneticilerin de olduğu 16 PKK'lı teröristi hava harekâtı ile etkisiz hâle getirdi. Terörü bitirmekte, milletimizi bu beladan kurtarmakta kararlıyız!"


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal