Oy Verme Saatleri: Tek Saat Dönemi

Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak partilerle alakalı kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yurt genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

23.04.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-10:26) Oy Verme Saatleri: Tek Saat Dönemi

OY VERMEDE 'TEK SAAT' DÖNEMİ

Seçimde oy verme saatlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy verme günü olan 24 Haziran 2018 Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 8 Temmuz 2018 Pazar günü tüm yurt genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak ifade edildi. Daha önce oy verme işlemi doğu illerde 07.00-16.00, batıda ise 08.00-17.00 olarak açıklanıyordu.

SEÇİME GİRECEK PARTİLER

Kanunun 36. maddesinin birinci fıkrasında, siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay önce parti teşkilatı kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunmasının şart olduğu, ikinci fıkrasında da bir ilde teşkilatlanmanın, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektireceği vurgusu yapılmıştır.

Siyasi Partiler Kanunu'nun 20. Maddesine göre, ilçe teşkilatının, ilçe kongresi, ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu ve parti tüzüğünde öngörülmüşse disiplin kurulundan teşkili öngörülmüş bulunup. İlçe teşkilatının varlığından bahsedilmesi için ilçe kongresinin yapıl olması, anılan organların oluşturulması hükümlülükleri yerine getirilmelidir"

Bu maddeye göre 24 Haziran 2018'den en az altı ay öncesi itibarıyla teşkilatını kuran ve büyük kongrelerini yapmış olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP),  Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi ve Vatan Partisinin seçime girebileceği belirtildi.

Ayrıca, TBMM'de grubu olan partilerinde isimleri açıklandı. Bu partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti olduğu kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal