Otobüste Yolculara Sıcak İkram Yapılmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yeni yönetmeliğiyle birlikte artık otobüslerde sıcak ikram yapılmayacağı, ikramların ambalajlı olması gerektiği kaydedildi.

23.06.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:03) Otobüste Yolculara Sıcak İkram Yapılmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 23 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kara yolu taşıma yönetmeliğinde coronavirüs sonrası geçilen normalleşme döneminde, otobüslerde sıcak ikram verilmemesi ve ikramların ambalajlı olarak verilmesi gerektiği kaydedildi.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bakanlık olarak Covid-19'a karşı mücadelede önlemleri sürdürdüklerinin altını çizerek, ayrıca kara yollarında taşımacılık hizmeti veren firmalara da destekte bulunduklarını ifade etti.

Bakan ayrıca yeni yönetmelikle birlikte, taşımacılık hizmeti veren firmaların yetki belgelerinin ilk yenilenme sürecinde ücretsiz olarak 6 ay uzatıldığını dile getirdi.

YİYECEK VE İÇECEKLER AMBALAJLI VE SOĞUK OLACAK

Yeni yönetmelikle birlikte, otobüslerdeki ikramların kesinlikle ambalajlı olması ve soğuk olması gerektiğini kaydeden Bakan, ikramların gıda mevzuatına ve Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yönergelerine uygun olması hususunda hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdi.

Bütün bu önlemlerin yolcular ve işletmelerin sağlığı için yapıldığını kaydeden Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi temizlik, maske ve mesafe kuralına tam uyum sağlamanın, salgına karşı mücadelede başarıyı artıracağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal