Okçular Vakfı'ndan Malazgirt Zaferi İçin Büyük Etkinlik!

1071 Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü coşkuyla kutlanacak. Okçular Vakfı önderliğinde Malazgirt'te yapılan etkinliklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

26.08.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 26.08.2018-11:37) Okçular Vakfı'ndan Malazgirt Zaferi İçin Büyük Etkinlik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tekrar bir diriliş olacak” sözleriyle işaret verdiği Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümünde dünyaya kritik mesajlar gönderecek. 26 Ağustos’ta Ahlat ve Malazgirt’te yapılacak olan etkinliklere 100 bin kişinin katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "26 Ağustos'ta tekrar Malazgirt'ten yola çıkacağız, unutmayın. Tekrar bir diriliş olacak inşallah" sözleriyle işaret verdiği Malazgirt Zaferi'nin 947. Yıldönümü programı için geri sayım başladı.

3 GÜNLÜK ETKİNLİK

Okçular Vakfı, zaferin yıldönümü için 3 günlük özel program düzenleyecek. Yaklaşık 100 bin insanın katılması düşünülen etkinliklerin teması 'Sultan Alparslan'ın duası, milletin kutlu davası' olarak tespit edildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 23-26 Ağustos tarihlerinde Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde yapılacak program çerçevesinde gençler geleneksel spor etkinlikleriyle buluşturulacak. Atlı okçuluk şovları, atlı cirit, yetişkin ve çocuklar için at biniciliği, geleneksel güreş yarışları gibi etkinlikler yapılacak. Türkiye'nin yedi bölgesini temsilen çadırların kurulacağı etkinlik meydanında mehteran konserleri olacak. Ayrıca Fettah Can, Grup Tillo, İrfan Gürda gibi sanatçılar da sahne alacak.

1071 YÜRÜYÜŞÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da etkinliklere dahil olacak. Erdoğan öncelikle, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan, dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma niteliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı gezecek. Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunacak, dualar edilecek. Ardından Malazgirt'teki etkinlik meydanına gidecek olan Erdoğan, burada yapılan 1071 metrelik özel platformda sembolik olarak '1071 Yürüyüşü' yapacak. Erdoğan, Malazgirt'te gerçekleştireceği konuşmada dünyaya kritik mesajlar gönderecek.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, 'tek millet' kavramının aslının 1071 Malazgirt Zaferi olduğunu söyleyerek, "Bu derece manalı bir zaferin yalnızca birkaç kutlama mesajıyla zayıf olacağı fikri ile Okçular Vakfı olarak bir program yapıyoruz. Bütün insanlarımızı davet ediyoruz. Milletimiz orada bir vatan, bayrak, millet, devlet şuurunu yaşayacak. 1071 Malazgirt Zaferi'nin bu halkın çocuklarının çok iyi kavramasını arzu ediyoruz" dedi. Yıldız, Malazgirt Zaferi'ne özel bir anıt ve müze yapılması için proje çalışmaları olduğunu da kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal