Öğrencisine Bilerek Düşük Not Veren Profesöre Hapis Cezası

Öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına sebep olmakla itham edilen ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

09.07.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-13:25)

Öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına sebep olmakla suçlanan ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde vazife yapan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel ve Avukatı Hasan Ali Atabay ile şikayetçi öğrenci Savash Porghamrezaeieh katıldı. Rigel, yazılı savunma verdi. Savunmasında hiçbir öğrencisi ile problem yaşamadığını savunarak suçlamaları reddetti.

5 AY HAPİS CEZASI ALDI

Kararını açıklayan mahkeme, Rigel'i, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal indirimi ile cezayı 5 aya indirdi ve 5 sene süre ile erteledi.

NE OLMUŞTU?

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını iddia eden İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kağıdının tekrar incelenmesini istedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal