NATO'da Yapılacak Türkiye-Yunanistan Askeri Heyetler Toplantısı Ertelendi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, NATO karargahında yapılacak olan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri toplantısının 10 Eylül'e ertelendiğini duyurdu.

08.09.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-16:41) NATO'da Yapılacak Türkiye-Yunanistan Askeri Heyetler Toplantısı Ertelendi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre NATO karargahında gerçekleştirilecek olan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri toplantısının tarihinin ertelendiği bildirildi.

TOPLANTI 10 EYLÜL'E ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri'nin yaptığı görüşmenin ardından yapılmasına beklenen "Ayrıştırma Usullerinin" görüşüleceği toplantı, NATO Askeri Komite Başkanlığı tarafından 10 Eylül 2020'ye ertelendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AB KONSEYİ BAŞKANI CHARLES MICHAEL İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Doğu Akdeniz’deki Yunanistan ile olan gerilim ve Türkiye – AB arasındaki ilişkiler açısından hareketli günler yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir telefon görüşmesinde bulundu. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşen Erdoğan, Akdeniz’deki gerginliğin önlenmesi adına AB’nin kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

'AB ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın ve bazı AB üyesi ülkelerin Doğu Akdeniz ve Ege’de gerginliği tırmandıran adımlarının önlenmesi noktasında AB’nin üzerine düşen yükümlülüğü hakkaniyet çerçevesinde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

BİR SAMİMİYET TESTİ OLACAK

Avrupalı siyasetçilerin bölgesel meselelerde tahrik edici söz ve adımlarının çözüme hizmet etmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin Doğu Akdeniz’de sergileyeceği tutumun uluslararası hukuk ve bölgesel barış açısından bir samimiyet testi olacağını ifade etti.

Ayrıca Erdoğan, AB kurumlarını ve üye ülkeleri Doğu Akdeniz başta olmak üzere bütün bölgesel konularda adil, tarafsız ve objektif kalmaya ve sorumlu davranmaya davet etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal