Muharrem İnce Şartını Açıkladı!

24 Haziran tarihinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını ortaya koydu. İnce, ancak 'Üyelerle ön seçim olursa adayım' dedi.

24.10.2018-09:16 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-09:24)

Siyasetteki son olaylar hakkında konuşan Muharrem İnce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini şu şekilde ifade etti:

'Ön seçim için sandık oluşturulursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için varım. Sandık olmazsa kazanma şansımız azalır. Sandığın kurulması ise partimizi canlandırır. Olması gereken şu: CHP'nin İstanbul örgütünde 250 bin kayıtlı üyesi var. Üyelerimizi ayağa kaldırmalıyız.

Partimizin üyesi, 'Benim adayım' diyecek ve arkasında duracak, kazanması için uğraşacak. Bu nedenle ön seçim için sandık kurulmalı. Bu seçimin, hakim gözetiminde olması da zorunlu değil. İlçe başkanlıklarımıza sandık kurulabilir. Bütün üyeler oy kullanır. Bu durum, parti tabanını da ayağa kaldırır, canlandırır. Ön seçim sonucu çıkacak adaya parti üyeleri sahip çıkar, 'Benim adayım' der. Seçim zamanında onunla beraber sahaya inerler. 250 bin üyeden en az 150 binin sahalarda olacağını düşünüyorum. Seçim kazanmanın da partililerin sahaya inmesinden geçtiğini biliyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal