Meteoroloji'den Şiddetli Sağanak ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji'den gelen hava tahminlerine göre, Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu için kuvvetli yağmur uyarısı yapılırken bilhassa İç Anadolu Bölgesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı. Bugün hava durumu nasıl? 22 Ağustos hava tahminleri...

22.08.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-09:35) Meteoroloji'den Şiddetli Sağanak ve Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son tahminlere göre; Orta Karadeniz sahilleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğu bölgesi ve Karabük, Sinop, Kastamonu, Sivas, Amasya, Erzincan, Tokat, Siirt etrafları ve Kayseri'nin doğu ilçelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Yağışların; Doğu Karadeniz sahilleri, Samsun’un doğusu, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Van etrafları ve Erzurum’un kuzeyinde zaman zaman şiddetli, Ordu, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğu ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli, Rize'nin doğu ilçeleri ve Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzey taraflardan zaman zaman şiddetli (40-60 km/sa) olarak eseceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının da kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normal sıcaklık derecelerinin altında, başka bölgelerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Yağışların; Doğu Karadeniz sahilleri, Samsun’un doğusu, Ardahan, Muş, Kars, Bitlis, Van etrafları ve Erzurum’un kuzeyinde zaman zaman şiddetli(21-50 kg/m2), Giresun, Ordu, Rize etrafı, Trabzon’un doğu ilçeleri ve Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı ve Vakfıkebir etrafı, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi, Artvin’in kuzey ilçeleri ile Rize etrafında aralıklı ve yerel olarak çok şiddetli ve kuvvetli (51-100 kg/m2 ), Rize’nin doğu bölgesi ve Artvin’in kuzey bölgelerinde zaman zaman çok fazla (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörüldüğünden (sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar benzeri) meydana gelebilecek negatifliklere karşı dikkat edilmesi ve önlem alınması gerekmektedir.

Rüzgarın; Akdeniz'in iç bölgeleri, Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğu kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesiminde kuzey ve kuzeybatı taraflardan zaman zaman şiddetli (40-60 km/sa) olarak esmesi öngörüldüğünden yaşanabilecek negatifliklere karşı gereken tedbir alınmalı ve dikkat edilmelidir.

BAZI İLLERİMİZ İÇİN HAVA TAHMİNLERİ

İstanbul, parçalı ve az bulutlu 31°C

İzmir, az bulutlu ve açık 35°C

Ankara, parçalı ve az bulutlu 29°C

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal