Memet Ali Alabora Hakkında Neden Yakalama Kararı Çıkarıldı, Kimdir?

Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki Memet Ali Alabora kimdir? Memet Ali Alabora hakkında neden tutuklama kararı çıkarıldı?

05.12.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-11:18) Memet Ali Alabora Hakkında Neden Yakalama Kararı Çıkarıldı, Kimdir?

Memet Ali Alabora 25 Kasım 1977 İstanbul doğumludur. Annesi ve babası sanatçı olan Alabora’nın annesi Betül Arım babası ise Mustafa Alaboradır. Memet Ali Alabora Pınar Örgün ile 19 Kasım 2009 yılında evlenmiştir. Profesyonel anlamda ilk tiyatro denemesi Tiyatro İstanbul sahnesinde oynanan “Acaba Hangisi” oyunu ile olmuştur. Tiyatro tecrübesini okulda oynadığı oyunlar ile kazanan Memet Ali Alabora 1993 senesinde Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda yarı profesyonel olan “Boğaziçi Sanat”  isminde tiyatro kurmuştur.  “Boğaziçi Sanat” tiyatrosunu Evren Ergeç’le  kurdu. Alabora 1995-1997 seneleri arasında Savaş Ay’ın sunduğu A takımı programında çalışmıştır.

Memet Ali Alabora ismini, Kara Melek isimli dizide rol aşarak duyurmuştur. Memet Ali Alabora asıl ününü Yılan Hikayesi isimli dizide canlandırdığı Memoli karakteri sayesinde kazanmıştır. Bu dizide başrolde rol alan Mehmet Ali Alabora kendisine ciddi bir hayran kitlesi yaratmayı başarmış ve 1999 senesinde ilk sinema filmi deneyimini yaşamıştır. Türk Yunan ortak yapımı olan “Kayıkçı” adlı filmde başrol oynayan Memet Ali Alabora, sinema sektörüne giriş yaptı. Mehmet Ali Alabora bu dönemler de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı tamamlamıştır.

Memet Ali Alabora, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir süre öğretim üyesi sıfatıyla görev almıştır. Ayrıca Alabora, Garajistanbul’un kurucuları arasında yer almıştır. 2010 senesinin Mayıs ayına kadar da Garajistanbul’un yönetiminde görev yapmıştır. 29 Mart 2011 tarihinde kurulmuş olan Oyuncular Sendikası’nın da kurucu üyelerinden biri olan Alabora, bu sendikanın genel başkanı seçilmiştir.

MEMET ALİ ALABORA HAKKINDA NEDEN YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI?

Ünlü oyuncu Memet Ali Alabora için Gezi Parkı eylemlerinden sebeple 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya yada vazifesini yapmasına engellemeye teşebbüs etme' iddiası ile tutuklamaya dönük yakalama kararı verildi.

GEZİ OLAYLARI ÖNCESİ YAPILAN BULUŞMALAR DELİL SAYILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından düzenlenen ve mahkemeye verilen tutuklamaya dönük yakalama istemi için Alabora'nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da gezi olayları öncesi gerçekleştirdiği görüşmeler kanıt olarak dosyaya ilave edildi. Savcılığın mahkemeye sevk ettiği yazıda, Memet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomwonyi'nin 18-21 Haziran 2012'de İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012'de ise Mısır'da Ivan Maraviç ile görüştüklerine dikkat çekildi. Maroviç'in Mısır'da olduğu esnada Kavala'nın da yurt dışında olduğuna vurgu yapıldı.

"AYAKLAN İSTANBUL"

Memet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın Türkiye'ye gelmelerinin sonrasında 30 Temmuz 2012'de Mi Minör isimli tiyatro oyununun provalarına başladıklarını söyleyen kararda, "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz hususu şahısların ülkemize gelmesinin hemen sonrasında oyunun provalarına başlanmıştır" denildi. Gezi Parkı eylemlerinin 2011'den beri planlandığına da dikkat çekilerek buna kanıt olarak ise Alabora'nın 2011'de kaydettiği videolarda "Ayaklan İstanbul" sözlerinin olması gösterildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya dönük yakalama" kararında ise şu sözler yer aldı: "Toplanan bulgu ve bütün dosya Gezi eylemleri olarak tanınan olayların Osman Kavala liderliğine Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından yapılan organizasyon sonucunda planlı ve sistemli olarak yapıldığı açıktır. Nihai hedef ülkedeki şiddet olaylarını marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke çapında yayıp kaos ve kargaşa oluşturarak mevcut hükümeti işlevsiz duruma getirmek olduğu anlaşılmıştır..."

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal