İYİ Parti'ye Geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan Sert Açıklamalar

MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz çok sert açıklamalar yaptı. Kocamaz, "Kimse kusura kalmasın! Türk milliyetçiliği kimsenin tekelinde olamaz" dedi.

05.12.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-10:58) İYİ Parti'ye Geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan Sert Açıklamalar

MHP'den istifa etmesinin sonrasında, İYİ Parti saflarına katılan ve dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Burhanettin Kocamaz, küfür ve hakaretlere maruz kaldığını söyleyerek, sosyal medya sayfasından sert bir açıklama gerçekleştirdildi. Kocamaz açıklamasında, 'devam' kararı almasında halka isteklerinin etkili olduğunu söyleyerek, "Değerli hemşehrilerim; sizler talep ettiniz, biz de talebinize uyduk ve 'Yola devam' dedik. 'Size ne istiyorsunuz, görüşünüz nedir?' diye sorma nezaketini dahi göstermeyenler bugün sizin isteğinize karşılık veren şahsıma karşı hakaret ve küfür yarışına giriştiler. Ben bu tarz seviyesizleri Allah'a havale ediyorum" dedi.

'YAZIKLAR OLSUN'

Kendisini Türk olarak gören ve Türk Milleti'nin değerlerine sahip çıkan herkesin Türk milliyetçisi olduğunu ifade eden Kocamaz, açıkamasında şunları söyledi:

"Birileri Türk milliyetçiliğini ve onun ritüellerini yalnızca kendisinin tapulu malı, patentli ürünü sanıyor! Kimse kusura kalmasın! Türk milliyetçiliği kimsenin tekelinde olamaz! Kendisini Türk olarak gören, Türk halkının değerlerine sahip çıkan herkes Türk milliyetçisidir! Türk milliyetçisi olmak vatanını, milletini, devletini, bayrağını ve dilini herkesten daha çok sevmek, örf, adet ve geleneklerini sahiplenmek demektir! Bu gelenekler içinde vatana ihanet etmediği müddetçe insanı aşağılamak, hakaret etmek yoktur. Saygı, sevgi ve gönül kazanmak vardır. Aziz Atatürk; 'Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir' diyor. Gene Sevgili Peygamberimiz; 'İnsanların en hayırlısı insanlara ve insanlığa en çok hizmet edendir' diye buyuruyor. Fakat ömrü süresince asalak yaşayan, üretemeyen bazı müptezeller sahibinin sesi sıfatıyla bize saldırıyor. Yazıklar olsun."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal