Meclis Çoklu Baro Sistemini Görüşüyor: İlk 2 Madde Kabul Edildi! Çoklu Baro Sistemi Nedir?

TBMM Genel Kurulunda, barolara ilişkin düzenlemeleri de içeren 'Avukatlık Kanunu' ile 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 2 maddesi kabul edildi.

09.07.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:28) Meclis Çoklu Baro Sistemini Görüşüyor: İlk 2 Madde Kabul Edildi! Çoklu Baro Sistemi Nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi dün Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmeye başladı. Meclis, teklifin ilk iki maddesini kubul etti. Kabul edilen maddelere göre, aynı ilde birden fazla baronun bulunması halinde baroya yazılma talebi herhangi bir baroya yapılabilecek.

Kabul edilen diğer maddeye göre de aynı ilde birden fazla baro varsa avukatlık stajının ikinci 6 aylık kısmı, staj yapılan baroya kayıtlı bir avukatın yanında gerçekleştirilebilecek.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN ŞIK'A DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİNİ İSTEDİ

Görüşmeler sırasında, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın, teklifin birinci bölümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşma sırasında, Şık ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Şık'a cumhurbaşkanına hakaretten dolayı disiplin cezası verilmesini istedi. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Ahmet Şık'ın Genel Kuruldan geçici olarak 2 birleşim çıkarma cezası verilmesini işleme aldı.

Şık'ın 10 dakikalık savunma hakkın ise Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş tarafından kullanıldı. Baş'ın konuşmasından sonra Baş ile AK Partili vekiller arasında tartışma yaşandı. Bu gerilimin ardından oturuma ara verildi

Teklifin ikinci maddesinin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Adan, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

ÇOKLU BARO SİSTEMİ NEDİR?

Mecliste görüşülecek olan teklife göre, avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde en az 2 bin avukat bir araya gelerek yeni baro kurabilecek. Baroya kayıtlı avukat sayısı dikkate alındığında, birden fazla baro sadece İstanbul, İzmir ve Ankara'da kurulabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal