Kültür Bakanı Ersoy'dan Kapadokya'daki Yapılaşma ile Alakalı Sert Açıklamalar!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da kaçak yapılaşmaya gidenlerle alakalı sert konuştu. Ersoy, "Bunu yapanlar yanlarına kar kalacaklarını sanmasınlar. Devir konuşma değil, eylem vakti" dedi.

03.11.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-13:05) Kültür Bakanı Ersoy'dan Kapadokya'daki Yapılaşma ile Alakalı Sert Açıklamalar!

Nevşehir'e bir dizi incelemelerde bulunmak için giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Atilla Seçen'i makamlarında ziyaret etti. Bakan Ersoy, ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Peribacaları arasında kaçak yapılaşmaya dönük soru üzerine Bakan Ersoy, şunları ifade etti:

''Bunları yerinde görmek için buradayız. Kapadokya, birçok alakalı bakanlığın ortak çalışma gerçekleştirmesi lazım olan bir bölge. Özellikle Çanakkale’de olduğu gibi burada da bir Alan Başkanlığı kurmak istiyoruz. Alakalı bakan arkadaşlarımızın hepsiyle görüştük ve mutabık olduk. Kapadokya, yetki manasında birçok bakanlığın çakıştığı bir yer. Alan Başkanlığı Sistemi, bunları hep beraber ele alan bir sistem. Burada gerçekleştireceğimiz çalışmalarda daha süratli ilerleyeceğimiz bir sistem. Bölgeyi son bir defa daha dolaşıp, STK'larla konuşup, bu Alan Başkanlığı sistemini yapacağız. İmar barışı iyi niyetli bir uygulama. Belli bir zamanı kapsıyor. Bu süreyi aşanları kapsamıyor. O parayı verip belgeyi alınca imar barışından faydalanıyor olmuyor arkadaşlar. Devletten önce, bölge halkının sahip çıkması lazım. Kurallara uymayan arkadaşlar, ardından neyle karşılaşacaklarını görecekler. Ümit ettikleri gibi olmayacak o iş. Kapadokya, turizm bakımından bizim göz bebeğimiz. Türkiye’yi tanıtan birkaç yüzden bir tanesi. Turizmde Türkiye’nin birkaç yüzü var, Kapadokya da onlardan bir tanesi. Biz değerini de kıymetini de biliyoruz. Yöre halkıyla beraber daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz, ona kafa yoruyoruz. Arada tabi çürük yumurtalar var. El birliğiyle o çürük yumurtaları temizleyeceğiz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar, yanlarına kar kalacağını zannetmesinler. Uygulamayı da hep beraber göreceğiz zaten. Artık konuşma değil, eylem zamanı.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal