Konya'da Feci Olay; 4 Çocuk Hayatını Kaybetti

Konya'nın Karatay ilçesinde, Suriyeli ailenin bulunduğu evde meydana gelen yangında, dumandan zehirlenen yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeş, hayatını kaybetti.

29.12.2018-13:07 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-14:20)

Konya'nın Karatay ilçesinde, Suriyeli ailenin bulunduğu evde meydana gelen yangında, dumandan zehirlenen yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeş, hayatını kaybetti. Çocuklarını kurtarmaya çalışırken dumandan etkilenen annenin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Yangın, merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şehri Ayin Sokak üzerinde olan 3 katlı bir apartmanın çatı katında bulunan dairede saat 07.30 sularında çıktı. Açıklamalara göre, baba Hüseyin El Abdullah işe gittikten sonra anne Fatima El Abdullah, 4 çocuğunu evde bırakıp yiyecek almak için dışarı çıktı. Kısa bir zaman sonra geri dönen anne, evden dumanlar yükseldiğini fark edince komşularından yardım istedi.

Güvenlik ekiplerine ihbar verilmesi üzerine olay yerine pek çok polis, itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken çevre sakinleri içeri girip, Rim El Abdullah (11), Velid El Abdullah (10), Hasan El Abdullah (5) ve Muhammed El Abdullah'ı (4) dışarı çıkardı. 4'ü de yoğun dumandan zehirlenen ve birinde yanıklar olan kardeşler, ambulanslarla şehir merkezindeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Durumları ağır olan 4 kardeş bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çocuklarını kurtarmaya çalışırken dumandan etkilenen anne Fatima El Abdullah'ın durumunun iyi olduğu ifade edilirken, kardeşlerden Velid El Abdullah'ın engelli olduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucunda yangının sobadan çıktığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal