Kavurmacı Davasında Mütalaa

Ömer Faruk Kavurmacı, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Ahmet Sait Kavurmacı'nın yargılandığı davada savcı mütaalasını açıkladı.

21.02.2020-14:10 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-14:02) Kavurmacı Davasında Mütalaa

Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası oluşumuna yönelik kapatılan TUSKON davasından dosyaları ayrılan tutuksuz zanlı Mustafa Şevki Kavurmacı, tutuklu zanlı Ömer Faruk Kavurmacı ve firari zanlı Ahmet Said Kavurmacı'nın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, zanlılardan ikisinin onbeşer seneye kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Silivri Cezaevi'nin karşısındaki binada görülen mahkemeye tutuklu yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile tutuksuz yargılanan zanlı Mustafa Şevki Kavurmacı'da katıldı.

Kaçak zanlı Ahmet Sait Kavurmacı ise mahkemeye katılmadı.

Mahkeme savcısının oturum arasında görüş vermesinin akabinde zanlılar son savunmalarını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı tahliyelerini talep etti.

Cumhurbaşkanlığı avukatı da zanlıların isnat olunan fiillerden ayrı ayrı cezalandırılmasına karar alınmasını istedi.

Mahkemede daha sonra ayakta durmakta güçlük çeken ve avukatının yardımıyla kürsüye çıkan zanlı Mustafa Şevki Kavurmacı, esasla ilgili mütalaaya karşı savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"İnsan izzetiyle, şerefiyle, vatan sevgisiyle yaşar. Hayatımı ülkem için çalışmakla geçirdim. 80 yaşına dayandığım bugünlerde, en adi iftiralara maruz kaldım. Böyle yaşanmıyor, böyle yaşamayı zillet kabul ediyorum. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Vatanına ve milletine bağlı bir insanım. 15 bin üniversite talebesinin tahsilini yapmasına vesile oldum. Hayatımda hiç haram lokma yemedim. Devletim ve milletim adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayım."

15 SENEYE KADAR HAPİS İSTENDİ

Savcı da, Ömer Faruk Kavurmacı ile Mustafa Şevki Kavurmacı'nın "FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği" suçundan 7.5 seneden 15 seneye kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal