Katolik Lideri Papa Franciscus, İngiltere’ye Seslendi

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik lideri Papa Franciscus, İngiltere’ye seslendi.

11.09.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-11:47) Katolik Lideri Papa Franciscus, İngiltere’ye Seslendi
Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik lideri Papa Franciscus, İngiltere’ye, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafindan alınan Chagos Takımadaları'nı bir ada devleti olan Morityus'a bırakması yönündeki karara uymasını istedi.
 
Yaklaşık 4 ay önce BM Genel Kurulu tarafından alınan karar tam olarak şöyleydi:
 
"İngiltere'nin, Hint Okyanusu'ndaki Chagos Takımadaları'nın kontrolünü 6 ay içinde bırakarak ada devleti Morityus'a devretmesi gereklidir" 
 
Papa, Mozambik, Madagaskar ve Morityus'u da kapsayan 31. yurt dışı seyahatinden gelirken Antananarivo-Roma seferinde uçakta bu seyahatini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Morityus'tan gelen bir basın mensubunun  Chagos Takımadaları'ndaki halkın 50 yıl önce topraklarını bırakmak mecburiyetinde olduklarını bu yılın mayıs ayında BM'nin Moristyus halkının çıkarını gözeten bir karar almasına rağmen İngiltere'nin adaları devretmediğine tepki çekti.
 
Katoliklerin ruhani lideri Papa konuyla ilgili şunları dile getirdi:
 
"Uluslararası Adalet Divanı, BM gibi tanıdığımız, katkıda bulunduğumuz uluslararası kuruluşları düşünelim. Onlar bir kararı onayladığında bizim de insanlık olarak buna uyma zorunluluğumuz var." 
 
"Bir halkın kurtuluşu geldiğinde (bağımsızlığını sağladığında), egemen devletin oradan gitmesi gerekir. Afrika'da bu süreç pek çok kez yaşandı. Fransa, İngiltere, Belçika, İtalya, hepsi bırakıp gitmek zorunda kaldı." 
 
 
Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal