Kaşıkçı'nın Öldürüldüğü Sokağın Tabelasını "Cemal Kaşıkçı Sokağı" Yaptılar

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesinden bir grup, Levent'te Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunun bulunduğu Akasyalı Sokağı tabelasını indirerek cinayete tepki olarak "Cemal Kaşıkçı Sokağı" tabelası astı.

10.01.2019-19:58 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-19:49) Kaşıkçı'nın Öldürüldüğü Sokağın Tabelasını "Cemal Kaşıkçı Sokağı" Yaptılar

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Levent'te bulunan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu önünde, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesinin 100. günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. 

Suudi Arabistan'da bulunan Prens Selman'ın kendisine muhalif olan herkese gözdağı verdiğinin altını çizilen basın açıklamasında, Cemal Kaşıkçı cinayetinin de bunun bir örneği olduğu belirtildi.

Konuyla alakalı olarak Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunan topluluk, herkesin gözü önünde yaşanan bu vahşetin uluslararası davaya da konu olması gerektiğini söyleyerek eğer konu Suudi Arabistan'a bırakılırsa yargılamanın adil bir şekilde yapılmayacağını ifade etti.

Yapılan açıklama sonrasında Suudi Arabistan Başkonsolosluğunun bulunduğu Akasyalı Sokağı'nın ismi sembolik olarak "Cemal Kaşıkçı Sokağı" olarak değiştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal