Kahramanmaraş'ta Düzenlenen Nişanda Coronavirüs Tespiti

Kahramanmaraş'ta düzenlenen nişan töreninde coronavirüs tespit edildi. Nişana katılan misafirler toplu olarak karantinaya alındı. Vakalar erken teşhis ve müdahale sonucu kontrol altına alındı.

15.05.2020-08:04 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-07:53) Kahramanmaraş'ta Düzenlenen Nişanda Coronavirüs Tespiti

Kahramanmaraş'ta düzenlenen nişan töreninde coronavirüs tespit edildi. Nişana katılan misafirler toplu olarak coronavirüse yakalandı. Vakalar erken teşhis ve müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Afşin Kaymakamlığından aktarılan bilgilendirmede, 5 Mayıs'ta Afşin Devlet Hastanesine başvuran bir kişinin Covid-19 testinin pozitif sonuçlandığı, iki gün sonra ise aynı aileden farklı kişilerin de değişik şikayetlerle sağlık birimlerine başvurduğu ve bunlardan ikisinin de test sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

Ardından gerçekleşen geniş çerçeveli araştırmada Hüyüklü Mahallesi'nde 27 Nisan'da bir nişan töreni yapıldığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen açıklamada, 8 Mayıs itibarıyla mahallenin karantina altına alındığı anımsatıldı.

Dün ise ilçe merkezinde 3 müstakil ev ve bir apartmanın da aynı şekilde karantinaya alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık birimlerimizin yoğun çalışması ve geniş kapsamlı test uygulamaları ile nişan töreni kaynaklı olarak toplam 39 vaka tespit edilmiştir. Bunların 28 tanesi herhangi bir şikayeti olmaksızın alan taraması ile tespit edilmiş kişiler olup kalan 11 kişi ise değişik şikayetlerle sağlık birimlerine müracaat etmeleri üzerine belirlenmiştir. Hastalarımızın 8 tanesi evde, 31 tanesi de değişik sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınmış olup durumları normal seyretmektedir."

Aynı açıklamada, alınan önlemler çerçevesinde jandarma tarafından mahallenin ana ve tali yol giriş çıkışlarının engellendiği, tarla ve bahçelerden giriş çıkışı önlemek için drone marifetiyle de arazide denetimler yapıldığı kaydedildi.

Ayrına salgının ilerlemesine yol açanlar hakkında gerekli idari yaptırımların uygulandığı söylenen açıklamada, ilgililer hakkında Afşin Cumhuriyet Savcılığınca da adli tahkikat başlatıldığı dile getirildi.

Nişan töreni sebepli salgın yayılımıyla ilgili son durumun da belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Gelinen süreçte gerek kolluk kuvvetlerimizin gerekse sağlık kuruluşlarımızın erken teşhis ve müdahalesi sonucunda nişan töreninden kaynaklanan yayılım kontrol altına alınmış olup, filyasyon ekiplerimizin çalışmaları da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Katılım görece kısıtlı da olsa yapılan bir toplu organizasyon neticesinde ilçemizdeki vaka sayısı son iki aylık sürecin geneline bakıldığında maalesef sadece bir hafta içinde iki katına çıkmıştır. Bu sebeple halkımızın geçici bir süreyle kesinlikle toplu organizasyonlardan kaçınması, zorunlu değilse dışarıya çıkmaması, insanların toplu olarak bulunabileceği yerlerden uzak durması, kesinlikle maskesiz dışarı çıkmamaları ile sosyal mesafe kuralına uymaları hususunu bir kez daha hatırlatmak büyük önem arz etmektedir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal