Kadir Özkaya Kimdir?

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Recep Kömürcü'nün yaş sınırından dolayı emekli olması sebebiyle sahipsiz kalan başkanvekilliği koltuğuna Kadir Özkaya atandı. Bunun sonucu olarak Kadir Özkaya Kimdir? Kadir Özkaya aslen nerelidir? Kadir Özkaya'nın görevi nedir sorularının yanıtını iszler için derledik...

13.03.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:34) Kadir Özkaya Kimdir?

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Recep Kömürcü'nün yaş sınırından dolayı emekli olması sebebiyle sahipsiz kalan başkanvekilliği koltuğuna Kadir Özkaya atandı. Bunun sonucu olarak Kadir Özkaya Kimdir? Kadir Özkaya aslen nerelidir? Kadir Özkaya'nın görevi nedir sorularının yanıtını iszler için derledik...

KADİR ÖZKAYA KİMDİR? KADİR ÖZKAYA NERELİDİR? KAÇ YAŞINDADIR?

Kadir Özkaya, 1963'te Tarsus'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Özkaya, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde memurluk, Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük görevleri üstlendi.

İdari yargı hakimlik stajından sonra 1993'te Danıştay tetkik hakimliğine görevlendirilen Özkaya, 2004 yılı Kasım ayına kadar bu görevini devam ettirdi.

Sonrasında Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine başlayan Kadir Özkaya, bu görevi sürdürürken 2011'de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçildi. Cumhurbaşkanı tarafından 18 Aralık 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı.

KADİR ÖZKAYA'NIN GÖREVİ NEDİR?

Ardından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddesine göre 12 Mart'ta düzenlenen seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Kadir Özkaya getirildi. Özkaya 3 Nisan 2020 tarihinde bu görevine başlayacak.

KADİR ÖZKAYA'NIN AİLESİ

Öte yandan Kadir Özkaya, evli ve iki çocuk sahibidir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal