İzmir'de Piknik Alanları Dışında Piknik Yapmak Yasaklandı

Orman yangınlarının önüne geçebilmek için İzmir'de yeni önlemler alınmaya başlandı. İzmir'de piknik yerleri dışında ormanlık alanda piknik yapmak ve konaklamak 31 Ekim'e kadar yasaklandı.

22.08.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 22.08.2020-09:37) İzmir'de Piknik Alanları Dışında Piknik Yapmak Yasaklandı

Geçtiğimiz gün Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında İzmir İli Orman Yangınları Mücadele Komsiyon'u bir toplantı gerçekleştirdi. Yaz ayları nedeniyle vatandaşların piknik yapmak çin açık alanlarla yoğunluk gösterdiğine değinilirken kuru ot ve çalılıkların artmasının ardından orman yangınlarına neden olacağı için yeni tedbirler alındı.

İzmir İli Orman Yangınları Mücadele Komsiyon'undan yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

'1 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında ormanlarda piknik yerleri dışında piknik ve konaklama yapılması yasaktır. Bu husus İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince takip edilecektir. Yangın sezonu boyunca piknik yapılacak yerlerin listesi ilgililere verilecektir. 18 Mart 2020'de alınan karar ile belirlenen piknik ve mesire yerlerinde, ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç olmak üzere, 31 Ekim 2020'ye kadar mangal, semaver ve ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyecektir'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal