İttifakta Yeni Formül! AK Partili Başkan MHP'li Yardımcı!

AK Parti ile MHP'nin kurması düşünülen olası ittifak ile alakalı yeni bir formül geliştirildi. Formüle göre MHP'nin aday çıkarmayacağı yerlerde başkan yardımcılığı teklif edilecek.

16.10.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-11:25) İttifakta Yeni Formül! AK Partili Başkan MHP'li Yardımcı!

AK Parti ve MHP, Mart 2019'daki yerel seçimler için ittifak temaslarına başladı.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelecek. İkilinin gündeminde yerel seçimlerde nasıl ittifak gerçekleştirilebileceği meselesi var.

TEKNİK AÇIDAN İTTİFAK MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran'da kurulan seçim ittifakının bir benzerinin yerel seçimlerde olmasının 'teknik bakımdan' olası olmadığına dikkat çeken AK Parti kaynakları, belli yerlerde 'aday çıkarmamanın' ise hem MHP bakımından hem de AK Parti bakımından doğru bir yol olmayacağına dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce gerçekleştirdiği açıklamada, "Her tarafta aday çıkaracağız. Çok iyi adaylar çıkararak, seçimlere gireceğiz" mesajını verdi.

MHP ADAY ÇIKARMAZSA BELEDİYE BAŞKAN YARIMCILIĞI TEKLİF EDİLECEK

AK Parti kurmayları, MHP'nin aday çıkarmadığı bölgelerde, belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis üyelikleri hususunda bir iş birliğine gidileceğinin altını çizdi.

"MECLİS ÜYELİKLERİNDE ONA GÖRE BİR DAĞILIM YAPILIR"

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'na açıklamalar yapan parti kaynakları, "Bu seçimlerde kurulacak bir ittifakın kanuni altyapısı olmaması büyük sıkıntılar çıkarıyor. Tek yol, aday çıkarmamak görünüyor. Fakat bunu kabul etmemiz olası değil. Cumhurbaşkanı da sık sık ifade ediyor: Aday çıkarmamak tabanı küstürür, kızdırır. Daha kötü neticelere sebep olur. Bunu göze alamayız. Fakat MHP'nin aday çıkarmayacağı yerlerde tabiki belediye meclis üyeliklerinde ona göre bir dağılım gerçekleştirilir" görüşünü bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal