İstanbul’da Sahte 271 Milyon 150 Bin ABD Doları Ele Geçirildi

İstanbul Esenyurt’ta bir matbaaya gerçekleştirilen operasyonda 100’lük banknotlar şeklinde sahte 271 milyon 150 bin ABD doları ele geçirildi. Olaya ilişkin FETÖ bağlantısı sebebiyle ihraç komiserin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı

22.07.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-14:14) İstanbul’da Sahte 271 Milyon 150 Bin ABD Doları Ele Geçirildi

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma doğrultusunda, bir şebekenin Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürmek üzere sahte Amerikan doları bastığını belirledi.

YÜKSEK GERİLİM HATTI TABELASININ ARKASINDA SAKLAMIŞLAR  

Esenyurt’ta 19 Temmuz Cuma günü bir matbaaya düzenlenen baskında ilk başta herhangi bir suç unsuru bulunamazken, polisin dikkatini “Dikkat yüksek gerilim” panosu yazan dolap dikkat çekti.

Aramalarına bu yönde ağırlık veren polis, panonun arka kısmına tahta paletler üzerinde 100’erlik banknotlar şeklinde 271 milyon 150 bin sahte Amerikan doları buldu. Olaya ilişkin biri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği sebebiyle emniyet teşkilatından ihraç edilen B.Ç. adlı 1 komiserin de aralarında bulunduğu 5 kişi yakalandı.

Ele geçirilen miktarın, son yılların en yüksek sahte para miktarı olduğu kaydedildi.

Firari 2 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyonlar devam ederken, piyasaya sürülmek üzere basılan sahte dolarların FETÖ ile bağlantısı araştırılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal