İstanbul'da İnsan Kaçakçılığı Suçundan 31 Gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

08.10.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-13:03)

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Bahsi geçen suç örgütünün bilhassa İran ve Suriye asıllı düzensiz göçmenleri para karşılığında farklı güzergahlar kullanarak Avrupa ülkelerine gönderdiği açıklandı.

Teknik ve fiziki takibin ardından zanlıların bulundukları adresleri tespit eden ekipler, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirdiği 3 farklı operasyonda 31 şüpheliyi tutukladı.

Belirlenen adreslere yapılan aramalarda, 45 pasaport, 34 kimlik, 2 bot, 30 can yeleği ve sahte pasaport yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile yüklü miktarda avro ve dolar yakalandı. Ayrıca, 3 minibüs ve 1 tıra da el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden, 19'u tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 12'si serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal